divestock_se

Divestock Mission 2020

Vi på Divestock är ett gäng hängivna proffs på dykning som har försett andra dyk-entusiaster med utrustning sedan 2012. Som dykare vet vi mer än de flesta andra vilken fantastisk värld som finns under ytan, men också hur sköra de marina ekosystemen faktiskt är. Nu utökar vi vårt engagemang och vår strävan att öka medvetenheten och kunskapen om den prekära situationen som vi befinner oss i.

Friska och välmående hav är en förutsättning för biologisk mångfald, såväl ovan som under ytan. Världshaven kryllar av liv, som nu hotas mer än någonsin till följd av sättet vi lever på.

Vårt uppdrag och vår vision är att hjälpa varje dykare att hitta den perfekta utrustningen som passar just dem, men att samtidigt som företag hjälpa till att öka miljömedvetenheten och inspirera dykare till att engagera sig och hjälpa till att rädda våra vackra havsmiljöer.

Som leverantör av dykutrustning kan vi inte styra över vilka material som används vid tillverkningen av utrustningen, men vad vi kan göra är att uppmuntra och underlätta för tillverkarna att välja miljövänliga alternativ och minska sin miljöpåverkan.

Som en av medlemmarna i Mission 2020, ett projekt där några av de viktigaste aktörerna inom dyk-industrin gått samman för att skydda haven, så verkar Divestock för att helt eliminera vårt användande av engångsplaster och att kontinuerligt minska vår miljöpåverkan. Genom att uttrycka vårt stöd och använda vårt inflytande gör vi vårt bästa för att sprida våra värderingar om hållbar dykning och öka medvetenheten.

Just därför så engagerar vi oss i Mission 2020 och tillsammans med Fourth Element stöttar vi communities som verkar aktivt för att ta hand om våra oceaner. En sådan organisation är Ghost Fishing, som tar hand om övergiven fiskeutrustning som till exempel fiskenät som ligger och skräpar på havsbotten. Detta är för närvarande ett stort problem som gör att massvis med fiskar och marina arter dör helt utan anledning.

Som en del i vårt engagemang samlar vi in pengar och donerar 100 % av vår förtjänst på utvalda Fourth Element produkter till Ghost Fishing

Våt mål på Divestock är att fortsätta stötta organisationer som hjälper till att rensa våra havsbottnar och främja marin biologiskt mångfald.

Vi tror på kraften i den gemensamma viljan och en delad vision. Nu ber vi dig, tillsammans med alla andra dykare, att hjälpa oss i vår långsiktiga strävan att rädda världshaven. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans är vi starka och det är inte för sent ännu.

5 artiklar

per sida

Stigande ordning

5 artiklar

per sida

Stigande ordning